Afendi n Haslia's FotoPage
My Precious
By: hAsLiA hAsSaN

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 16-Jan-2009 00:21 Email | Share | Bookmark
Boikot Israel..Ya Allah hancurkan yahudi laknatullah!!

 
 
 
 


Bagaimanakah perasaan anda jika anda berada di tempat lelaki ini?? Kehilangan seorang anak pun sudah memberi kesan yang hebat kepada diri apalagi kehilangan 3 org anak dalam sekelip mata sahaja??

We are not fighters, and we dont have the strength to fight.. but I believe there are least we could to help...

Nabi s.a.w bersabda dalam hadis yang sangat popular :-

Erti : Sesiapa yang melihat kemungkaran, hendaklah ia mencegah dengan tangannya, barangsiapa yang tidakmampu, cegahlah dengan lisannya (perkataan dan tulisan), barangsiapa yang tidak mampu, cegahlah dengan hatinya (iaitu dengan rasa benci)"USAHA KITA : PILIHLAH

1) Bantuan tenaga dan diri ;

Pergilah ke medan di Palestin, jika anda ada cara, kemampuan dan keikhlasan. Sama ada untuk membantu menghantar bantuan kemanusian, perubatan, psikologi atau fizikalnya2) Bantuan Harta :

Bagi yang tidak mampu pergi ; sumbanglah bantuan kewangan atau pakaian dan lainnya kepada badan yang dipercayai lagi berwibawa di tempat anda.

Kawan di Jepun boleh memberi sumbangan melalui IPIJ yang sedang mengutip derma sehingga 19 Jan.
Kawan2 kat Msia boleh menderma dr maybank2u atau saya yakin byk lagi cara sumbangan lain di Msia.3) Bantuan Doa ;

Bagi yang tidak mampu memberi kedua-dua bantuan di atas, atau termasuk juga mereka yang mampu, teruskan berdoa untuk keselamatan rakyat Palestin, Iraq dan umat Islam, doakan bala bagi Yahudi, pemimpin Amerika dan rakyatnya yang menyokong, pemimpin Mesir dan sekutunya-sekutu mereka yang membuka jalan dan menyokong serangan pengganas Yahudi ini.

Doa anda boleh bacanya sebagai :-

a- Qunut Nazilah dalam setiap solat fardhu anda, anda dibenarkan untuk memegang kertas doa semasa qunut tersebut kerana tentunya sukar untuk menghafalnya. Itu tidakmembatalkan solat dalam semua mazhab termasuk mazhab Syafie kerana anda tidak bergerak besar berturut-turut sebanyak tiga kali. Hanya angkat sekali kertas doa, berhenti sebenar kerana membaca, kemudian terus turun sujud, tiada berturut-turut.
Quote:


b- Doa semasa sujud dalam setiap solat. Ia lebih maqbul berdasarkan nas yang sohih.

c- Khatib bacalah doa untuk Palestin di hujung khutbah Jumaat.

d- Dan banyak lagi waktu doa maqbul.

4) Solat Hajat

Bagi mereka yang berpegang kepada bolehnya dilakukan solat hajat sama ada secara individu atau berjemaah.5) Menyertai Demonstrasi Aman :

Sertailah ia dengan aman dan makmurkannya, namun jangan lupa juga memakmurkan masjid di kala Subuh dan waktu-waktu lain.6) Menulis ;

Tulislah di blog, web, forum anda, ruangan akhbar, majalah yahoo group dan lainnya, buatkanlah kajian ringkas dan permudahkan penyampaian info kepada orang ramai berkenaan kezaliman Yahudi terhadap Palestin dan sekutu-sekutu mereka.7) Ceramah ;

anda mampu ceramah? berikanlah ceramah berkaiatan isu ini atau hadirkanlah diri ke ceramah berkaitannya di tempat anda.Anda tidak semestinya seorang ustaz/ah untuk ceramah dalam bab ini, wartawan pun boleh.8 ) Boikot :

perkukuhkan boikot barangan Yahudi dan Amerika di ketika ini. Hantarlah surat dan bantahan, petition, memorandum kepada kedutaan Amerika, Mesir dan sekutu jahat mereka. Pelajar Al-Azhar, kami mendambakan tindakan dan usaha anda terhadap kerajaan Mesir.
Quote:


9 ) TINGKATKAN KEPEDULIAN

Tingkatkan kepedulian kita terhadap nasib saudara kita umat Islam.

Jangan dirasakan usaha kita sangat kerdil, tidak mampu memberi sebarang kesan. Yakinilah bantuan Allah, sangka baiklah dengan Allah, nescaya Allah bersama hambaNya yang bersangka baik dan taatinya.

Quote:
P/S: Saya dah hantar entry ini semalam tapi hari ni check dah tak ada..mungkin dah di delete oleh staff FP..ni saya reupload entry semalam..sbb FP ni Israel based company..so jom kita guna FP ni sbg medium utk hancurkan dorang sendiri..sebarkan2 tentang agenda boikot barang2 Israel ini...kita org Islam kat dunia ada 2 BiLION...yahudi hanya 13 Milion..bayangkan banyak mana org Islam yg beli produk barang Israel ni..bayangkan apa jadi kat dorang kalau kita semua bersatu boikot barang diorg..pasti diorg akan lumpuh satu hari nnt..amin!


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net