Afendi n Haslia's FotoPage
My Precious
By: hAsLiA hAsSaN

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 5-May-2008 12:00 Email | Share | Bookmark
My Homemade Pizza & Kek Puding Karamel

Ni ler hasil keje sy time keboringan sorang2 kat rumah2..melepas gian masak mcm2 sementara tunggu baby kuar, nnt dah ade dua budak kena jaga i dun think so blh menerai mcm2 resepi camnih, tapi roti , pizza tu no prob kot sbb ade tukang uli kan..hehe..

Pizza


Sumber: Myresipi.net ( dpt 4 pizza)

Komen: Resipi ni best sbb dohnya lembut, hubby n umar suke mkn..

* 450gm tepung gandum(plain flour)
* 280ml air
* 2tbs yeast
* 1tbs level garam
* 1tbs gula
* 1 tbs olive oil-(or veg oil)--sy ubah taruk veg shortening
* 1 bawang putih-crushed
* extra tepung untuk mencanai

Cara2: Sy masuk bread machine, dah siap tu uli bulat leperkan, masukkan dlm loyang, cucuk ngan garpu, taruk topping and bakar dlm 12 mnt suhu 200C..

Topping bantai je, sy goreng ayam kecik2 ngan bawang taruk oregano basil garam sket. Then sapu tomato & cili sos kat atas doh tu, taruk ayam yg dah dimasak tadi, tabur nenas, olive, button mushrrom, cheese parut n mayonise...mmg menggemukkan tapi yummy!

Kek Puding Karamel:
Sumber: My Resipi.net



Komen: Yg ni pun my peberet...makin lama duk lam peti ais makin sodap..
Kalau terasa nak try gak resipi klik sini aje lah yek, malas lak nak tempek sini...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net